Un tanar din Alba Iulia a fost amendat cu 500 de lei dupa ce a intrat ilegal in perimetrul unei institutii publice din zona Cetatii Alba Carolina sa adune melci, dupa cum a sustinut acesta, pentru a-i pregati prietenei sale o delicatesa culinara, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Alba, tanarul a fost observat in incinta gradinii unei institutii publice din zona Cetatii Alba Carolina. Crezand initial ca acesta a intrat cu intentia de a sustrage bunuri materiale, conducerea unitatii a solicitat interventia fortelor de ordine, iar un echipaj de jandarmerie a actionat de urgenta si l-a prins pe intrus.

Tanarul le-a relatat jandarmilor ca motivul pentru care a patruns ilegal in perimetrul semnalizat corespunzator nu a fost acela de a fura, ci de a aduna melci.

"Conform propriilor spuse, dorea de mult sa-i gateasca prietenei o delicatesa culinara, iar cand a trecut pe langa gardul respectivei institutii si a vazut melcii i-a venit ideea sa prepare o reteta bazata pe acestia. Drept urmare, a sarit gardul cu intentia de a-i culege, dar a fost oprit de jandarmi inainte de a-si pune in aplicare planul", mentioneaza sursa citata.

Jandarmii i-au explicat tanarului ca fapta sa constituie contraventie si, in conformitate cu prevederile legale, pentru "patrunderea, cu incalcarea normelor legale de acces, in sediile ( ... ) institutiilor publice" a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 500 de lei.