Regizorul Andrei Serban infirma zvonurule conform carora a refuzat propunerea de directorat la Opera Nationala Bucuresti (ONB). "Am cerut conditii radicale, juste, care s-ar putea obtine, desigur, in mod exceptional printr-o derogare de guvern. Daca politicienii ar fi interesati de o viziune noua, totul ar fi posibil",a declarat Andrei Serban pentru "Adevarul".

Regizorul Andrei SerbanFoto: Teatrul Bulandra

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu i-a propus lui Andrei Serban sa devina director la Opera Nationala Bucuresti, insa, ulterior, au aparut stiri care anuntau un refuz al celebrului regizor de teatru si opera.

"Nu e adevarat ca am refuzat, dimpotriva, am spus Ministrului ca sunt singurul care poate aduce o viziune noua, adevarata, pentru a pune Opera Nationala din secolul XIX in secolul XXI", a mai declarat regizorul pentruAdevarul.

Orchestra Operei Nationale din Bucuresti a refuzat sa cante la spectacolul de balet "DSCH. The Dream", programat sambata seara la ora 19:00, iar dirijorul Tiberiu Soare le-a explicat spectatorilor la microfon ca aceasta este o forma de protest fata de actuala situatie de la Opera, au declara pentru HotNews.ro balerina Marina Minoiu si un spectator prezent la fata locului.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a schimbat joia trecuta pentru a treia oara directorul Opereide la Bucuresti, precizand, pe contul lui de Facebook, ca cea mai recenta alegere a sa, George Calin, "nu-si poate exercita functia", avand in vedere protestele angajatilor. Acesta fusese numit la cererea expresa a balerinilor Johan Kobborg si Alina Cojocaru, dupa cum a scris ministrul.