Un TIR condus de un sofer turc, ce se deplasa spre punctul de frontiera Giurgiu-Ruse, s-a rasturnat luni in curtea Muzeului din comuna Calugareni, judetul Giurgiu, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

'Un barbat in varsta de 50 de ani, cetatean strain, turc, in timp ce conducea un autotren pe DN 5 Bucuresti- Giurgiu si se indrepta catre frontiera Giurgiu, in dreptul localitatii Calugareni, chiar in sensul giratoriu din apropierea primariei, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, carosabilul fiind umed din cauza ploii, a pierdut controlul autotrenului si s-a rasturnat in afara partii carosabile, in urma impactului fiind rupt si gardul de la muzeul din localitate', a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu.

Potrivit acestuia, soferul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice si a fost sanctionat contraventional cu 730 de lei pentru neadaptarea vitezei. "Se procedeaza la transbordarea incarcaturii pe care o transporta intr-un alt tir si este asteptata o macara de mare tonaj pentru a repune tirul rasturnat pe carosabil", a mentionat reprezentantul IPJ Giurgiu.

Este pentru a doua oara in ultimii ani cand Muzeul din comuna Calugareni este deteriorat in urma unui accident rutier. In decembrie 2010 soferul unui TIR a pierdut directia, s-a rasturnat in curtea muzeului si a daramat un zid al cladirii.