Curtea de Apel Bucuresti discuta luni extradarea Anei Maria Nedelcu, acuzata ca si-a rapit copilul nascut in Canada si l-a adus in Romania.

Ana Maria Nedelcu a fost arestata pe 13 aprilie, in urma unei decizii luata de un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, cu toate ca procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel nu solicitasera acest lucru. A fost eliberata opt zile mai tarziu.

Ea este urmarita penal de autoritatile canadiene pentru savarsirea infractiunii de rapire cu incalcarea unui ordin de custodie, fapta prevazuta de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsita cu inchisoare de pana la 10 ani. In documentele transmise de statul canadian se arata ca in 2014 Ana Maria Nedelcu, a plecat in Romania impreuna cu copilul sau minor, incalcand ordinul de custodie emis de catre o instanta canadiana, ordin prin care drepturile parintesti privind pe minor erau exercitate de catre ambii parinti.

In legislatia penala romana infractiunea de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorilor este pedeapsita cu inchisare de la o luna la 3 luni sau amenda.

Tot saptamana aceasta, mama acuzata de rapier va trebui sa mearga la Autoritatea pentru Protectia Copilului unde baiatul sai va spune daca vrea sa se intoarca in Canada la tatal sau. Intre timp, barbatul a venit in Romania si, potrivit avocatei sale, va face tot ce-I sta in putinta sa-si ia copilul in Canada.