Directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, presedintele francez, Francois Hollande, precum si actorul american Leonardo DiCaprio, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg sau vedeta TV Caitlyn Jenner se numara printre personalitatile cele mai influente din lume in anul 2016, conform listei cu 100 de nume intocmite de revista Time, relateaza AFP, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Publicatia nu a realizat un clasament, ci prezinta un amestec eclectic de personalitati si celebritati internationale si de persoane mai putin cunoscute. ''De la fiecare dintre ei putem invata cate ceva'', conform redactorilor revistei Time, care considera ca persoanele nominalizate "reprezinta, intr-un mod sau in altul, progresul".

Fiecare personalitate este caracterizata sumar de o alta personalitate, niciodata de un ziarist, conform regulilor de intocmire a listei. Lista este impartita in cinci categorii: ''pionieri'', ''giganti'', ''artisti'', ''lideri'' si ''simboluri''.

In randul "liderilor" figureaza anul acesta directorul FMI, Christine Lagarde, a carei caracterizare a fost scrisa de presedintele Rezervelor Federale Americane (Fed), Janet Yellen, seful diplomatiei americane, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel, presedintele francez, Francois Hollande, noul presedinte argentinian, Mauricio Macri, noul premier canadian, Justin Trudeau, sau cunoscuta politiciana Aung San Suu Kyi din Myanmar, al carei portret este semnat de insuti presedintele american, Barack Obama. De asemenea, la aceasta categorie apar si numele unor politicieni americani aflati in cursa pentru presedintia americana, Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders si Ted Cruz.

La categoria rezervata "simbolurilor" se remarca prezenta lui Leonardo DiCaprio, actor si militant pentru mediu, a carui caracterizare este semnata de John Kerry, dar si prezenta cantaretei britanice Adele, despre care a scris actrita Jennifer Lawrence, si a regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.

Cu o caracterizare semnata de vicepresedintele american Joe Biden, Papa Francisc a fost inclus in categoria "gigantilor", alaturi de Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, caracterizati de Bill si Melinda Gates, potrivit Agerpres.