Romanii care doresc sa calatoreasca in SUA sa nu se astepte la ridicarea vizelor mai devreme de 2017, declara ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, potrivit caruia exista posibilitatea modificarii legii in acest sens si dupa alegerile din SUA, potrivit Mediafax.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Hans Klemm a declarat, joi, la Arad, ca Romania indeplineste toate conditiile, mai putin rata de refuz, dar ambasada americana la Bucuresti face eforturi pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa calatoreasca in SUA.

"Nimic nu se va intampla in acest an, sunt sincer cu dumneavoastra. Imigratia este un subiect sensibil, este unul dintre subiectele principale discutate in campania prezidentiala in SUA din acest an, nu ne putem astepta sa se intample mai repede de 2017... cel mai devreme o posibila modificare a legii este anul 2017. Romania indeplineste toate criteriile si conditiile din actuala lege, cu exceptia ratei de refuz, cred ca trebuie sa asteptam sa vedem daca se schimba trendul. (...) E posibil ca in 2017 sau dupa alegeri sa apara schimbari in legislatia americana", a spus ambasadorul SUA in Romania.

Potrivit acestuia, romanii care doresc sa calatoreasca in SUA nu trebuie sa se astepte la ridicarea vizelor "mai devreme de 2017".

Hans Klemm s-a aflat, joi, in municipiul Arad, unde a donat 133 de carti - lucrari de referinta, literatura americana, lucrari de metodica predarii limbii engleze si materiale pentru invatarea limbii engleze de diverse niveluri, precum si carti pentru copii - Bibliotecii Judetene "A.D. Xenopol", inaugurand astfel "American Shelf", adica "raftul american".

Ambasadorul SUA in Romania a vizitat si Targul de Primavara, dar s-a intalnit si cu autoritatile locale.