Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis stramutarea procesului in care Codruta Kovesi cere daune Antenei 3 pentru prejudiciu de imagine la Curtea de Apel Pitesti, decizia fiind definitiva, informeaza Mediafax.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"Admite cererea formulata de petentii Ciuvica Mugur Cristian, Grigore Bianca, Savaliuc Razvan, Gadea Emanuel Mihai, Radu Tudor, SC Antena 3 SA. Stramuta judecata cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Pitesti", a decis joi ICCJ, hotararea fiind definitiva.

In iunie 2014, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul Antena 3 si pe Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc, pentru "afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane", facute in emisiunea "Sinteza Zilei" din 19 iunie 2014, informatii care se refereau la musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu, se arata in actul de sesizare a instantei.

Prima instanta, Tribunalul Bucuresti, a decis ca procurorul sef al DNA sa primeasca 250.000 de lei daune morale, Laura Codruta Kovesi cerand initial despagubiri de un milion de lei.