O tanara de 24 de ani din Turcia a fost prinsa de politistii de frontiera de pe autostrada Nadlac-Arad in timp ce incerca sa iasa din tara ascunsa printre haine si bagaje, in portbagajul unei masini in care mai calatoreau doi turci, transmite Mediafax.

Turcoaica ascunsa in portbagaj la vama AradFoto: Politia de Frontiera

Tanara, care intrase legal in Romania in cursul lunii aprilie, a declarat ca nu detinea actele necesare pentru a ajunge in Spatiul Schengen.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Csanadpalota - I.T.P.F. Oradea s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul turc Habib K., in varsta de 37 ani, cu domiciliul in Germania, care conducea un autoturism inmatriculat in Germania. In autoturism mai calatorea, ca pasager, Mahmut K., in varsta de 37 de ani, cu domiciliul in Germania. Cu ocazia controlului autoturismului, lucratorii nostri au descoperit, ascunsa in portbagajul mijlocului de transport, acoperita cu obiecte de imbracaminte si bagaje, o persoana de sex feminin", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les.

Potrivit acesteia, politistii de frontiera au stabilit ca tanara, Semra K. in varsta de 24 ani, cetatean turc, a intrat legal in Romania la inceputul lunii aprilie. Ea a declarat ca dorea sa ajunga in Germania si s-a ascuns in portbagaj pentru ca nu avea actele necesare.

Tanara este cercetata pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cei doi barbati sunt cercetati pentru complicitate la aceeasi infractiune.