Augustin Lazar, propus de ministrul Justitiei pentru functia de Procuror General, a declarat inaintea interviului in fata Sectiei pentru procurori a CSM ca va supune discutiei "un proiect care doreste reformarea radicala a Ministerului Public", transmite Mediafax.

Augustin LazarFoto: Captura YouTube

"As dori sa va spun ca este un proiect care doreste reformarea radicala a Ministerului Public, mai eficace, mai integru si care sa fie o institutie in slujba interesului public. O institutie care sa fie altfel decat a fost pana acum, cu o fata europeana si cu niste standarde europene", a declarat, joi, la sosirea la CSM, procurorul Augustin Lazar.

Augustin Lazar, propus de ministrul Justitiei pentru functia de Procuror General al Romaniei, sustine joi, in fata Sectiei pentru procurori a CSM, interviul in urma caruia va primi un aviz consultativ din partea consiliului.

Conform procedurii, proiectul de management al procurorului Augustin Lazar a fost pus in dezbatere publica, la data de 4 aprilie, urmand ca joi, 21 aprilie, magistratul sa sustina interviul in fata Sectiei pentru procurori a CSM.

Ulterior, vineri, pe data de 22 aprilie, avizul va fi transmis catre Ministerul Justitiei, urmand ca propunerea ministrului Justitiei sa fie inaintata Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.