Romania va intensifica cooperarea in domeniul apararii cu Ucraina si va dona echipamente militare non-letale guvernului de la Kiev, a declarat Stelian Stoian, ambasadorul Romaniei la NATO pentru corespondentul Ukrinform de la Bruxelles, relateaza marti agentia pe site-ul sau, citeaza Agerpres.

"In prezent, este in curs o donatie de echipamente militare non-letale catre guvernul Ucrainei, detaliile acestei donatii facand obiectul consultarilor intre Romania si Ucraina", a declarat el.

Stoian a subliniat ca Romania acorda o atentie speciala dezvoltarii unor relatii de buna cooperare cu Ucraina in domeniul apararii, scrie Ukrinform.

Potrivit ambasadorului roman, activitatile dedicate instruirii personalului militar au crescut atat cantitativ, cat si numeric in timpul lui 2015.

"Participarea fortelor armate ucrainene, impreuna cu cele din Romania, la exercitii multinationale, a contribuit la realizarea unui grad mai mare de interoperabilitate si la consolidarea relatiei noastre bilaterale", a mai spus reprezentantul permanent al Romaniei la NATO, potrivit Ukrinform.