Noul ministru al Muncii, Dragos Pislaru, a declarat ca indemnizatiile pentru mame se vor majora anul acesta, dar nu se stie deocamdata daca de la 1 iulie pentru ca "este de vazut" daca rectificarea bugetara din iunie "va permite".

Dragos PislaruFoto: Agerpres

Pislaru a facut aceasta afirmatie, marti, cu ocazia sustinerii primei conferinte de presa in calitatea de ministru al Muncii, transmite Mediafax.

"Este de vazut daca rectificarea, care de obicei are loc exact in acea perioada, va permite de la 1 iulie. Mai avem si o problema tehnica legata de sistemul informatic la care lucram deja. Astazi am discutat cu colegii aceasta problema. Dar in acest moment ce pot da asigurari este ca tratam foarte serios aceasta problema si ca asa cum arata lucrurile acum in acest an vom avea implementarea acestui act normativ", a spus ministrul Pislaru.

El a mai precizat ca majorarea indemnizatiilor ar trebui sa intre in vigoare la 1 iulie, potrivit legii votate de Parlament, lege asumata de Guvern, dar nu s-au identificat toate sursele de finantare.

De asemenea, ministrul Muncii a anuntat ca Executivul e "in comunicare" cu presedintele Klaus Johannis pe acest subiect.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea privind indemnizatiile pentru mame si a cerut guvernului sa gaseasca solutii de finantare astfel incat actul normativ sa fie aplicat cat mai repede posibil.