Ambasadorul american Hans Klemm a declarat marti, dupa discutii de peste o ora cu membrii Comisiei de aparare de la Camera Deputatilor, ca discutiile s-au axat pe relatia bilaterala din domeniul apararii, pe fondul summit-ului NATO de la Varsovia, transmite Mediafax.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Intalnirea ne-a dat posibilitatea sa trecem in revista cooperarea puternica existenta in zona militara, de securitate si aparare dintre Romania si SUA. (...) Am trecut in revista calitatea relatiei care exista intre SUA si Romania din domeniul apararii, in timp ce ne pregatim pentru summit-ul NATO de la Varsovia din iulie", a spus Klemm.

La randul sau, presedintele Comisiei de aparare, deputatul Ion Mocioalca, a spus ca discutia a fost "fructuoasa" si s-a axat pe chestiunile de securitate de pe flancul estic, subliniind ca Romania isi doreste o prezenta militara mai puternica in Marea Neagra.

"Am avut o discutie extrem de fructuoasa despre ceea ce se intampla in flancul estic al NATO si discutia a fost intr-un fel pregatitoare a summit-ului de la Varsovia, unde noi speram sa obtinem o prezenta militara mai puternica in aceasta zona si, de ce nu si pe Marea Neagra, o forta militara care sa descurajeze anumite initiative care au luat amploare in ultimul timp din partea celor care nu sunt membri NATO si in special din partea Rusiei", a spus Mocioalca.