Cozmin Gusa (Realitatea TV) si Sorin Oancea, director general al B1 TV, s-au prezentat marti la DNA - ca martori dupa declaratiile lor - in dosarul lui Ludovic Orban, ei negand ca ar fi luat bani de la fostul candidat liberal la Primaria Bucuresti.

Cozmin GusaFoto: Agerpres

UPDATE 13.06 "Am declarat ca nu am avut nicio discutie despre bani sau conditii comerciale si i-am spus ca nu avem ce sa ne reprosam noi ca post de televiziune", a spus Oancea dupa intalnirea cu procurorul de caz.

"Cred ca este o razbunare intre oamenii politici, oameni de afaceri, in care suntem trasi absolut aiurea. (...) O vad ca o razbunare pe Ludovic, o rafuiala politica".

El a insistat ca acest caz i se pare o "tampenie": "De ce sa ceri bani cash pentru un patron de televiziune?", a spus Oancea, adaugand ca se pot folosi contracte.

12.03 La iesirea de la DNA, Cozmin Gusa a repetat ca Realitatea TV "nu a cerut, nu i s-a oferit" bani.

Gusa declarat ca a avut o discutie cu Orban in jurul datei de 20 martie, care a fost publica si la care au participat si alte persoane, in care i-a spus liberalului ca ar avea sansa a doua.

Actionarul Realitatea a adaugat ca nu intelege ce a fost in mintea lui liberalului in acest caz si ca "fost un eveniment nefericit din cariera lui Orban (...), regret ce i s-a intamplat".

Gusa s-a folosit de ocazie pentru a critica legea potrivit carei prezenta politicenilor nu face contra cost, fiind achitate doar costurile de productie.

"Legea este foarte proasta pentru ca obliga entitati private sa presteze gratis", a acuzat acesta, indemnand legiuitorii sa se inspire din SUA sau Europa, unde mass-media este platita de candidati legal.

11.51 Sorin Oancea, care detine 50% din B1TV, a declarat inainte sa intre in sediul Directiei Anticoruptie ca "evident" nu se platesc emisiunile electorale de la postul sau, dar a admis ca s-a intalnit cu liberalul.

"Asa cum m-am vazut cu domnul Orban m-am vazut cu multi politicieni", a spus reprezentantul B1, adaugand ca "acuzatiile sunt la domnul Orban, nu la noi".

'Se pare ca a fost o discutie intre el si altcineva", a mai spus Oancea inainte de intalnirea cu procurorii.

Anterior si Cozmin Gusa spusese ca a fost citat ca martor in calitate de reprezentant al Realitatea TV de catre procuroarea Claudia Rosu.

"Nici n-am cerut, nici nu mi s-a oferit, nici nu ne-am intalnit", a spus actionarul Realitatea despre Ludovic Orban, acuzat de procurori ca a pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro ce urmau sa ajunga la dou televiziuni.

"E de datoria celor de la DNA sa elucideze, probabil in timpul campaniei electorale, acest scandal", a spus Gusa, adaugand ca "mass-media care nu are treaba cu asta trebuie disculpata".

Intrebat de jurnalisti ce ar fi putut sa spuna Orban despre el, Gusa a raspuns ca "nu avea ce sa spuna altceva decat ca am fost amici si contracandidati", facand astfel referire la alegerile pentru Primaria Capitalei din 2008.

El a adaugat ca s-a ajuns la situatia achetata de DNA "dintr-un soi de disperare a a candidatului", "pentru ca nu a fost sprijinit de liderii partidului".