Vicepremierul Costin Borc a declarat, luni, dupa discutiile cu o delegatie a minerilor, ca vor fi disponibilizari, dar nu se va inchide Complexul Energetic Oltenia, urmand sa aiba loc bilunar intalniri intre guvernanti si mineri, scrie Mediafax.

Costin BorcFoto: AGERPRES

"Am un mare respect pentru manifestatia dumneavoastra. Am discutat cu liderii de sindicat, nu se inchide si nici nu s-a discutat vreodata sa se inchida CEO, ca sa fie clar. Am stabilit, impreuna cu liderii de sindicat sa ne intalnim, fie la Bucuresti, fie la Targu Jiu, la fiecare doua saptamani, sa punctam fiecare din lucrurile pe care le-am convenit in asa fel incat CEO sa devina societatea fanion a energiei romanesti, asa cum trebuie sa fie. Voi veni la Targu Jiu", le-a spus vicepremierul Costin Borc, minerilor care protestau in fata Guvernului.

Cat priveste restructurarile, Borc a declarat ca este important ca ele sa se faca cu respectul cuvenit fata de oameni, "cu venituri de completare si cu salarii pentru cei care vor fi disponibilizati".

Pe de alta parte, minerii i-au strigat vicepremierului "Daca ne mintiti, nu va iertam" si "Veniti in cariera sa vedeti ce situatie avem acolo".

Minerii, care au plecat pe jos acum o saptamana din fata Sucursalei Electrocentrale Rovinari, spun ca vor sa le fie acordate creantele. " Este munca prestata de mine si de energeticieni catre unitati de stat iar Guvernul nu s-a implicat pentru a ne recupera acesti bani, daca in luna, ianuarie, februarie nu functionam, Romania era in bezna", a spus unul dintre protestatari. In plus, oamenii sunt nemultumiti de propunerea Complexului Energetic Oltenia, care a anuntat ca 2.000 de oameni ar trebui sa fie disponibilizati incepand cu data de 1 iulie.