Premierul Dacian Ciolos l-a propus pe Dragos Nicolae Pislaru in functia de ministru al muncii. Propunerea a fost inaintata presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire in functia de ministru al Muncii. Dragos Pislaru este in prezent consilier de stat in cadrul cancelariei prim-ministrului, pe politici economice.

Dragos PislaruFoto: HotNews.ro

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea lui Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca, la ora 18:00, va avea loc ceremonia de depunere a juramantului de investitura, la Palatul Cotroceni.

Pislaru ar urma sa preia portofoliul muncii dupa demisia de saptamana trecuta a Claudiei-Ana Costea. Aceasta si-a prezentat joi demisia, ca urmare a scandalului starnit pe marginea proiectului privind salarizarea bugetarilor. Claudia-Ana Costea a anuntat marti ca nu-si asuma proiectul de ordonanta si in cazul in care se va afla pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de miercuri, isi va prezenta demisia. Guvernul a fost pus astfel in situatia de a renunta la proiect.

Dragos Nicolae Pislaru (40 de ani) este economist, absolvent al Academiei de Studii Economice si al London School of Economics and Political Science (Londra). A fost lector universitar in cadrul ASE, cercetator asociat la Centrul Roman de Politici Economice si director executive in cadrul Grupului de Economie Aplicata.