Minerii si energeticienii aflati in marsul de protest fata de situatia Complexului Energetic Oltenia (CEO) isi continua sambata traseul spre Bucuresti, in demersul lor de a atrage atentia guvernantilor asupra situatiei dificile in care se afla compania energetica, transmite Agerpres.

Angajatii CEO se afla in cea de-a sasea zi de mars, ei parcurgand pana in prezent peste 200 de kilometri. In noapte de vineri spre sambata, oamenii au ramas in localitatea Albota.

Vineri, o delegatie formata din sase lideri sindicali, participanti la mars, a fost invitata la Bucuresti la discutii cu reprezentantii Ministerului Energiei. Sindicalistii au fost primiti de secretarul de stat Corina Popescu. Dupa intalnire, sindicalistii au anuntat ca isi vor continua protestul.

Presedintele Federatiei Nationale Mine-Energie, Dumitru Parvulescu, a declarat ca participantii la mars incep sa se simta din ce in ce mai rau din cauza ranilor la picioare provocate de distanta parcursa, cinci dintre acestia renuntand zilele trecute la demers in urma recomandarilor medicilor. Totusi numarul protestatarilor a ramas insa constant, deoarece alti colegi le-au luat locul, a adaugat el.