Un profesor de matematica, din Tulcea, a primit cinci ani si opt luni de inchisoare cu executare dupa ce a fost gasit vinovat de Curtea de Apel Constanta, de fraudarea sesiunilor de bacalaureat din 2014, anunta, vineri, Directia Generala Anticoruptie (DGA), potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat, Ovidiu Marius Tirlogeanu, profesor de matematica in municipiul Tulcea, a fost judecat si gasit vinovat, definitiv, de Curtea de Apel Constanta pentru trafic de influenta, complicitate la luare de mita si luare de mita, fiind condamnat la cinci ani si opt luni de inchisoare cu executare, anunta reprezentantii DGA.

Potrivit acestora, profesorul a fost gasit vinovat pentru fraudarea examenului de bacalaureat 2014, sesiunile iunie - iulie si august - septembrie, desfasurat in municipiul Tulcea.

"Inculpatul, care avea calitatea de profesor in invatamantul liceal, impreuna cu alte cadre didactice, prin mijloace frauduloase, a supraevaluat lucrarile la disciplinele de examen in scopul promovarii de catre un numar de aproximativ 45 de candidati. (...) Examinatorii au primit semne si parole transmise de la si catre candidati, pe care acestia le-au inserat in continutul lucrarilor de concurs in scopul identificarii cu usurinta la corectare", se arata in probatoriu strans de ofiterii DGA.

Pentru sume de bani cuprinse intre 400 si 800 de euro, lucrarile elevilor au fost supraevaluate la corectare, fie contrafacute scrierile, prin adaugarea unor cuvinte punctate in barem, au sustinut anchetatorii.