Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a ambasadorului Alexander Vershbow, Secretar General Adjunct al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informeaza Administratia Prezidentiala.

Alexander VershbowFoto: NATO

"Astfel, in semn de inalta apreciere a interesului sustinut fata de tara noastra si a sprijinului constant acordat Romaniei, pentru viziunea pusa in dezvoltarea si realizarea securitatii euro-atlantice, pentru promovarea cooperarii la nivel international in vederea abordarii cu succes a provocarilor noului mileniu, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Ofiter, domnului ambasador Alexander Vershbow, Secretar General Adjunct al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord.", transmite Cotroceniul.

In octombrie 2015, Vershbow a fost in vizita la Bucuresti.

"Romania are o contributie activa la securitatea unora dintre partenerii nostri cheie, precum Moldova, Ucraina si Georgia. (...) Romania a contribuit si la stabilitatea in regiunea Marii Negre, care ramane de o importanta strategica pentru securitatea euroatlantica", a adaugat Alexander Vershbow.