Reprezentantii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi au anuntat ca au primit in cursul zilei de vineri ordinul din partea Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice privind confirmarea in functia de rector a profesorului Tudorel Toader, care este unul dintre membrii Curtii Constitutionale, informeaza Agerpres.

Tudorel Toader (foto arhiva)Foto: Curtea Constitutionala

"Incepand cu data prezentului ordin se confirma in functia de rector al Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader", se arata in Ordinul ministrului.

Prin intermediul aceleiasi adrese primita de la MECS se anunta ca noul rector se suspenda, la cerere, din functia de rector, pana la 13 iulie. Conform documentului, in aceasta perioada ordonatorul de credite al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" ramane prorectorul Gheorghe Iacob.

"Impreuna vom consolida prestigiul stiintific si academic pe care il are Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi, rolul formator si socio-cultural. Se mentin actualele structuri de conducere, pana la incetarea mandatului de judecator constitutional, nefiind afectata activitatea comunitatii academice", declara prof. univ. dr. Tudorel Toader, prin intermediul unui comunicat de presa.

In urma alegerilor care au avut loc pe 11 februarie la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", prof. univ. dr. Tudorel Toader a fost ales rector cu 56% dintre voturi. La vot au fost prezenti 664 de membri ai comunitatii academice, echivalentul a 78% din numarul total al celor cu drept de vot. El nu isi poate exercita functia de rector al UAIC intrucat pana la jumatatea lunii iulie este membru al Curtii Constitutionale.

"Avem un nou rector, confirmat de MECS. In consecinta, in perioada urmatoare vom aplica programul sau managerial, consultandu-ne in toate deciziile majore. Impreuna cu consiliul de administratie, vom asigura continuitatea intregii activitati din Universitate, avand am ferma convingere ca aceasta situatie de tranzitie nu va afecta calitatea managementului", a declarat jurnalistilor Gheorghe Iacob, ordonator de credite al Universitatii.