Soferul care pe 4 aprilie a intrat cu masina intr-un grup de persoane aflate intr-o statie de autobuz din municipiul Braila, accident in urma caruia cinci oameni au murit si doi au fost raniti, a fost pus joi oficial sub acuzatie si retinut 24 de ore pe baza de ordonanta, pentru ucidere din culpa, potrivit IPJ Braila citat de Agerpres. El nu se poate deplasa in urma accidentului pe care l-a provocat si a fost audiat pe patul de spital.

Marius Negoita, in varsta de 27 de ani,va fi prezentat vineri instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicina Legala Iasi, Marius Negoita nu a consumat droguri in ziua producerii accidentului. Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iasi infirma astfel analizele preliminare facute in ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgente Braila, care aratau ca soferul consumase droguri.

Potrivit specialistilor, exista posibilitatea ca aparatele sa fi fost pacalite de faptul ca soferul lua medicamente pentru epilepsie, o boala pe care o ascundea de zece ani. Medicul de familie Steluta Nedelcu a declarat, pentru AGERPRES, ca Marius Negoita i-a tinut ascuns faptul ca are epilepsie, desi in urma cu zece ani aceasta a observat ca are simptome specifice bolii. Barbatul s-a prezentat la cabinetul sau in anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care medicul de familie sustine ca i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigatie si stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun raspuns de la el.

Negoita a ascuns ca ar avea aceasta boala si atunci cand s-a angajat, in august 2015, ca agent de securitate la societatea 'My Security', completand o declaratie pe proprie raspundere ca nu sufera de nicio boala.

Potrivit informatiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilas, actele sale medicale din momentul angajarii "au fost in regula", iar pe perioada cat a fost angajat a fost "linistit, si-a vazut de treaba si nu a creat probleme".

Anchetatorii care se ocupa de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tanarului, deoarece politia nu avea informatii ca Negoita suferea de epilepsie. Marius Negoita are permis de conducere de sapte ani, in urma cu doi ani s-a casatorit si de o luna este tatal unui baietel. Persoanele care si-au pierdut viata in accidentul de luni dimineata, de la Braila, sunt patru femei si un barbat, cu varste cuprinse intre 37 si 41 de ani.

Conform unui comunicat remis de Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cauza se efectueaza urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.