Mai multi interlopi, cunoscuti ca membri ai clanului "Duduianu" au fost ridicati, joi, de politistii bucuresteni, 11 persoane fiind audiate, dintre care patru sunt acuzati de santaj si camatarie, au declarat pentru Mediafax oficiali din Politia Capitalei.

Politia Capitalei a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca joi au fost facute perchezitii in Bucuresti si judetul Ialomita, 11 persoane fiind ridicate pentru audieri.

Oficiali din cadrul institutiei sustin ca este vorba despre membrii ai clanului "Duduianu", patru dintre ei avand deja calitatea de suspecti pentru santaj si camatarie.

Sursele citate declara ca membrii clanului isi desfasurau activitatea in zona casinourilor si a jocurilor de noroc unde abordau clientii si le oferau sume de bani drept imprumut. Dobanda ceruta ajungea si la 40 la suta din suma, iar cei care intarziau erau amenintati, folosindu-se de notorietatea clanului Duduianu.

Nu este pentru prima data cand membrii din clanul "Duduianu" au probleme cu legea.

In februarie 2007, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa audieri care au durat toata noaptea, arestarea a 20 dintre membrii ''Duduieni'' si ''Carani'', alti zece ramanand liberi pe perioada cercetarilor.

Membrii gruparii actiunau in grupuri de 4-5 persoane, inarmati cu arme albe (sabii, topoare), intrau in locuintele victimelor, pe care le obligau, prin lipsirea de libertate, sa semneze acte pentru presupuse datorii sau incercau sa vanda, cu acte false, diverse imobile.