Vremea va continua sa se raceasca in cea mai mare parte a tarii, dar indeosebi in regiunile estice. In nord, centru si est precum si la munte, cerul va fi temporar noros, mai ales ziua local va ploua, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp, informeaza Mediafax citand Administratia Nationala de Meteorologie.

  • Vineri

In tara

Vremea va continua sa se raceasca in cea mai mare parte a tarii, dar indeosebi in regiunile estice. In nord, centru si est precum si la munte, cerul va fi temporar noros, mai ales ziua local va ploua, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp. Ploile vor fi si sub forma de aversa si mai pot fi descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar conditiile de ploaie reduse.

In zona montana inalta, trecator, se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va avea intensificari indeosebi in regiunile centrale, sudice si estice, unde se vor depasi, local, viteze de 50...60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 22 de grade, iar cele minime intre 0 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 10 grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Bucuresti

Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta. Astfel, temperatura maxima va fi in jur de 20 de grade, iar cea minima de 6...8 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei, cand si vantul va avea intensificari, cu viteze de peste 50...60 km/h. Conditiile de ploaie vor fi reduse.

La munte

Vremea se va raci usor. Cerul va fi temporar noros, iar local va ploua sub forma de aversa care pot fi insotite de descarcari electrice, cu precadere in prima parte a intervalului. In zona montana inalta trecator, precipitatiile vor fi mixte. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp. In timpul zilei vantul va avea intensificari in zonele inalte, cu viteze de peste 90 km/h pe crestele Carpatilor Meridionali si Orientali.

  • Sambata

In tara

Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in extremitatea nordica a tarii, unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei, in zona montana inalta, precum si in regiunile nordice si centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade in Delta Dunarii si 26 de grade in sudul Banatului, al Olteniei si al Munteniei, iar cele minime intre 6 si 15 grade, mai scazute in estul Transilvaniei, spre 2 grade.

La munte

Cerul va fi variabil cu unele innorari in masivele nordice, unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla moderat cu intensificari in zonele inalte. Temperaturile vor marca o crestere usoara fata de ziua precedenta.

Duminica, la munte, vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, cu innorari accentuate dupa-amiaza si noaptea, iar pe arii restranse vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat cu intensificari pe creste.