Valoarea de inventar a Casei Poporului este de aproximativ 10 miliarde de lei, respectiv peste 4 miliarde de lei reprezinta valoarea de inventar a terenului si peste 5 miliarde de lei, constructia, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

Palatul ParlamentuluiFoto: Hotnews

"E o valoare de inventar a Casei Poporului, e procedura standard de trecere in revista a patrimoniului public, valoarea de inventar este atat a terenului, cat si a Casei Poporului. Valoarea de inventar a terenului este de peste 4 miliarde de lei si a Casei Poporului, cu toate elementele care constituie Casa Poporului, elementele de constructie, undeva la peste 5 miliarde de lei. Este o raportare a valorii de inventar, o procedura administrativa, nu sunt alte elemente care o circumscriu", a spus Dan Suciu la finalul sedintei in care Guvernul a aprobat hotararea.

Casa Poporului este un bun al statului aflat in administrarea Camerei Deputatilor si pana in prezent nu exista o valoare de inventar a sa.

Dupa ce Guvernul a aprobat un act normativ care sa stabileasca valoarea acestui bun, urmeaza sa se faca intabularea edificiului si a terenului aferent.

Deputatii au adoptat in februarie un proiect de lege care vizeaza efectuarea receptiei Palatului Parlamentului. Pana acum nu s-a putut face receptia finala din cauza faptului ca materiale, bunurile si echipamentele ramas de la constructia cladirii Palatului Parlamentului nu era valorificate pentru a rezulta valoarea totala a investitiei.