Guvernul le-a promis marti reprezentantilor Asociatiei Colectiv GTG 3010 sprijin pentru desecretizarea dosarelor victimelor de la Colectiv, dupa ce anumite unitati medicale au refuzat sa le elibereze parintilor date cu privire la cauzele decesului pe motiv ca pacientul nu ar fi semnat inainte de deces acordul pentru acest lucru, informeaza un comunicat al Asociatiei.

'Va puteti imagina durerea unei mame care nu poate afla ce s-a intamplat cu copilul ei in ultimele clipe din viata lui? Este o legislatie ambigua, ca sa nu spun de-a dreptul absurda. Consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului pare sa fi inteles situatia si a promis solutionarea ei', a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Declaratia vine in contextul in care, la Palatul Victoria, a avut loc o intalnire intre Asociatia Colectiv GTG 3010 si reprezentanti ai Guvernului. Membrii Asociatiei au prezentat obiectivele lor si au solicitat sprijin pentru concretizare acestora, se spune in comunicatul citat.

'Primordial pentru noi este ajutorarea ranitilor. Am adus in atentia consilierului de stat, Raul Patrascu, problemele cu care se confrunta acestia si am cerut, in primul rand, ca fondurile oferite de Guvern sa fie date la timp. Ranitii au nevoie de eliminarea birocratiei, de ajutor medical si social, unii chiar de ajutor de insotitor. Sunt persoane care au muncit, au platit impozite la stat, dar acum nu mai au, efectiv, cum s-o faca. Au nevoie de pensionare temporara sau de concediu. E important ca viata lor sa se apropie cat mai mult de normal, nu sa le-o complicam. Oamenii astia au suferit destul', a completat Eugen Iancu.

Tot cu aceasta ocazie, Asociatia Colectiv GTG 3010 a propus un protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii pentru constituirea unui 'Dispecerat Unic' de relatii cu victimele Colectiv, dar si realizarea unui program national pentru arsi.