Cei peste 50 de mineri si energeticieni, angajati ai Complexului Energetic Oltenia, au pornit miercuri dimineata in cea de-a treia zi de mars spre Bucuresti in semn de nemultumire fata de situatia companiei, dupa ce si-au petrecut noaptea in localitatea doljeana Isalnita, informeaza Agerpres.

Presedintele Federatiei Nationale Mine Energie (FNME), Dumitru Parvulescu, a declarat ca oamenii au plecat din Isalnita in jurul orei 07,30, in prezent fiind in municipiul Craiova. Acestora li s-au alaturat alti peste 200 de colegi din termocentralele Isalnita si Craiova 2.

"Am dormit la Isalnita, am plecat in jur de 07,30 de acolo, acum suntem in Craiova, de aici ni s-au alaturat si colegi de la Termocentrala Isalnita si Craiova 2, suntem in jur de 250 de persoane care participam la mars acum. Nu cred ca pot veni colegii toti pana la Bucuresti pentru ca la noi este anomalia aceea, trebuie sa fim si in somaj tehnic, dar in acelasi timp sa fim si la serviciu in caz ca pica ceva in sistemul energetic, sa pornim noi", a spus Dumitru Parvulescu.

Liderul sindical a mai afirmat ca starea de sanatate a angajatilor CEO este buna, toti confruntandu-se insa cu crampe musculare din cauza distantei strabatute.

Totodata, Dumitru Parvulescu a adaugat ca spera sa parcurga aceeasi distanta ca in primele doua zile de mars, respectiv 40 de kilometri zilnic.

"Am avut un coleg pe care l-am trimis ieri (marti n.r.) la spital fiindca facuse o rana foarte mare la picior, s-a operat in Rovinari, in rest basici, crampe avem toti, dar nu atat de grave incat sa nu mai putem merge. Azi vedem cat putem sa facem, vrem sa ne oprim inainte de Slatina, dar nu putem sa apreciem. Nu mai aratam chiar ca inainte de a pleca, nu putem aprecia cadenta, nu stiu daca cadenta zilnica va fi aceea din primele doua zile", a conchis presedintele FNME.

Marsul salariatilor CEO se va desfasura pe parcursul a opt zile, acestia urmand sa parcurga circa 40 de kilometri pe zi. Participantii sunt angajati ai companiei energetice aflati in concediu sau in intrerupere de activitate.