Un protest de sustinere a lui Johan kobborg este anuntat pentru marti, la ora 18:00, in fata Operei Nationale Bucuresti. La actiune si-a anuntat participarea si balerina Alina Cojocaru, intr-un mesaj postat pe Twitter, afirmand ca, ONB trebuie protejata astfel incat sa nu se intoarca in perioada in care institutia "era condusa prin intimidare, ameninatari si minciuni".

HotNews.roFoto: Hotnews

Amintim ca Johan Kobborg si-a anuntat marti demisia oficiala de la Opera Nationala Bucuresti, dupa ce Tiberiu Soare, numit pe 4 aprilie, i-a retras titulatura de director al Baletului ONB. In replica, Tiberiu Soare a spus ca respectiva titulatura nu exista in organigrama institutiei. Intr-o incercare de a aplana conflictul, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta director general interimar in locul lui Tiberiu Soare, devenit adjunct. De asemenea, ministrul i-a oferit oficial lui Kobborg si titlul de director al baletului ONB.

In urma anuntului, pe Facebook a fost initiat evenimentul "Manifest pentru valori. Solidaritate cu Johan Kobborg", privind un protest care urmeaza sa se desfasoare in aceasta seara in fata ONB.

"Ne-am saturat ca impostura sa dea la o parte rand pe rand toate valorile autentice. Avem nevoie de oamenii valorosi care chiar construiesc ceva aici.

Pana ieri credeam ca pasii impleticiti ai autoritatilor duc spre ceva. Azi am aflat ca de fapt iar ne-au pacalit.

http://www.news.ro/cultura-media/johan-kobborg-a-demisionat-de-la-opera-nationala-bucuresti-viata-mea-e-mai-buna-fara-oameni-corupti-1922405411002016041115426213

Avem nevoie de Johan Kobborg. Avem nevoie de Alina Cojocaru. Avem nevoie de ceea ce au construit. Avem nevoie sa construiasca in continuare. Avem nevoie de Opera ca institutie de performanta.

Hai astazi seara la ora 18 la Opera sa ii sustinem! Si sa facem presiune pentru gasirea unei solutii pe termen lung. O solutie buna pentru Opera, buna pentru dezvoltarea ei.

Sa le aratam ca nu ne sunt indiferenti.

Sa ne aratam noua ca viitorul nostru nu ne e indiferent.

E despre Valori si actiune.

Hai!"

Balerina Alina Cojocaru, care este si partenera lui Johan Kobborg, a postat pe Twitter un mesaj in care anunta ca va merge marti, la ora 18:00, in fata ONB.

"Astazi, la ora 18:00, voi fi la Opera, pentru ca vreau sa spun Multumesc Johan Kobborg si echipei ONB pentru ce ati creat si pentru ca ati luat pozitie pentru propriile credinte si convingeri", scrie Alina Cojocaru, pe contul de Twitter.

"Astazi voi fi la ONB pentru ca eu cred ca e timpul ca si in tara mea sa incepem sa recunoastem marile reusite, precum se intampla in restul lumii. Cred ca este timpul ca noi, ca tara si ca iubitori de cultura, sa actionam ca tara membra a Uniunii Europene, sa protejam o institutie sa nu se intoarca in perioada in care era condusa prin intimidari, amenintari si minciuni", a adaugat balerina.