Statia de metrou Piata Romana a fost evacuata marti dupa-amiaza, timp de peste o ora, dupa ce un incendiu a izbucnit la un panou electric, degajand fum puternic. Echipajele ISU prezente la fata locului au inchis statia de metrou, pana la solutionarea problemelor, iar doua persoane intoxicate cu fum au fost duse la spital, in timp ce alte echipaje SMURD prezente la fata locului au acordat asistenta medicala altor persoane scoase din statia de metrou.

Statia de metrou Piata Romana, inchisaFoto: Hotnews

17:06 La fata locului au sosit doi reprezentanti ai Parchetului General. Trei femei imbracate in alb care lucreaza, probabil, in magazile din statia de metrou Romana si un barbat s-au urcat intr-o ambulanta un de primesc asistenta medicala.

16:55 Accesul in statia de metrou Piata Romana a fost redeschis si s-a dat drumul la circulatie.

16:32 Reporterul HotNews.ro a constatat ca la Piata Romana pompierii au scos din statia de metrou o femeie imbracata in echipament pe care scria Metrorex. Nu avem informatii despre eventuale rani. La fata locului mai sunt 3 masini de pompieri si o salvare.

Cateva angajate ale magazinelor din statia de metrou au povestit reporterului Hotnews.ro ca "era fum foarte gros si persoane care fugeau", si ca "au fost moment de panica".

​O garnitura de metrou a ramas blocata intre statiile de metrou Piata Romana si Universitate, iar din tunel iese fum, anunta Digi24. Potrivit sursei citate, exista persoane blocate in tren. La fata locului au sosit echipaje medicale iar pompierii au inceput deplasarea catre zona in care s-a oprit trenul. Metrorex anunta ca a fost vorba despre o degajare de fum de la un panou electric si ca incendiul a fost stins. Reporterul HotNews.ro la fata locului anunta ca trenurile circula la Piata Universitatii in ambele sensuri, dar nu opresc la Piata Romana.

Statia de metrou Piata Romana a fost blocata.

Metrorex a anuntat ca degajarea de fum despre care vorbesc martorii s-ar datora unor probleme aparute la un tablou electric din zona Piata Romana. Incendiul ar fi fost lichidat, potrivit informatiilor anuntate de ISU si citate de Digi24.

Purtatorul de cuvant al ISU, Daniel Vasile, a declarat intr-o interventie telefonica pentru Digi24 ca "la statia de metrou Piata Romana a fost vorba de un incediu produs la un panou electric in dreptul statiei". Acesta a precizat ca s-a impus evcuarea calatorilor, iar doua persoane care au inhalat fum au fost transporatate la spital, in timp ce serviciile de urgenta acorda asistenta altor 6 persoane.

Daniel Vasile a confirmat ca au fost si cateva probleme la evacuarea calatorilor, unii dovedindu-se necooperanti.

"Estimam ca in cateva minute vom comunica reprezentantilor Metrorex reluarea calatoriilor pe ambele sensuri", a precizat reprezentantul ISU.

Posted by Robin de Simion on Tuesday, 12 April 2016

Posted by Robin de Simion on Tuesday, 12 April 2016