Trei barbati au fost retinuti luni de politisti in urma sesizarii din oficiu privind scrierea unor mesaje rasiste pe un cort amplasat in Piata Universitatii, destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sarbatoririi Zilei Internationale a Romilor, potrivit Agerpres.

'In ziua de duminica, 10 aprilie, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au identificat trei barbati cu varste cuprinse intre 23 si 34 de ani, banuiti de comiterea infractiunilor de incitare la ura sau discriminare si distrugere', informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB).

Cei trei barbati de 23, 27 si, respectiv, 34 de ani sunt din Bucuresti si au fost audiati la Sectia 10 Politie.

Cercetarile sunt continuate cu cei trei in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunilor de incitare la ura sau discriminare si distrugere.

'De asemenea, avand in vedere ca agentii de paza ce aveau obiectivul in sarcina nu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu si ar fi parasit zona posturilor se efectueaza cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu si favorizarea faptuitorului', se arata in comunicat.

Politia Capitalei s-a sesizat din oficiu dupa ce, in noaptea de 8 spre 9 aprilie, persoane necunoscute au degradat, prin scrierea cu vopsea, un cort amplasat in Piata Universitatii destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sarbatoririi Zilei Internationale a Romilor.

Potrivit sursei citate, a fost efectuata cercetarea la fata locului, iar ulterior organizatorii evenimentului au depus sesizari cu privire la cele intamplate, prin reprezentanti.

Au fost demarate investigatii in zona, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agentii de paza care aveau atributii in supravegherea obiectivului, astfel reusindu-se ca in data de 10 aprilie banuitii sa fie identificati.