Dan Nechita, co-fondator si CEO al Fundatiei CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), a anuntat luni pe pagina sa de Facebook ca a inceput sa lucreze la Guvernul Romaniei. Intr-adevar pe site-ul Guvernului apare ca fiind consilierul premierului Dacian Ciolos, cu atributii in "sisteme informatice". Fundatia CAESAR a fost infiintata in 2011 alaturi de Sebastian Burduja, fiul bancherului Marinel Burduja, fost vicepresedinte Bancorex. Vezi in text detalii despre CAESAR.

Dan NechitaFoto: Fundatia CAESAR

Dan Nechita este absolvent M.A. in Relatii Internationale al Universitatii George Washington din Washington, D.C. si B.A. in Economie si Stiinte Politice al universitatii Columbia University in the City of New York, unde a lucrat timp de doi ani ca asistent cercetator la Institutul de Razboi si Pace Arnold A. Saltzman, se arata intr-o descriere publicata pe pagina fundatiei CAESAR.

Fundatia CAESAR

In urma cu an, pe 4 februarie 2015, Ministrul de Externe de atunci Bogdan Aurescu a semnat doua documente prin care este consolidata cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Externe si doua dintre cele mai active organizatii de tineri cu filiale peste hotare, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), dupa cum anunta un comunicat de de presa al MAE.

Protocolul de colaborare dintre Ministerul Afacerilor Externe si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), respectiv Protocolul dintre Ministerul Afacerilor Externe si Fundatia CAESAR reprezinta concretizarea propunerii facute de ministrul Bogdan Aurescu in cadrul editiei din acel an a Galei Studentilor Romani din Strainatate (8 ianuarie 2015).

Printre membrii inscrisi in aceasta fundatie se numara, pe langa Bogdan Aurescu, si Mark Gitentstein (fostul ambasador SUA) sau Raed Arafat.

In prezent, Fundatia Caesar desfasoara un proiect intitulat Initiativa74 (i74) care isi propune sa stranga peste 100.000 de semnaturi in cel putin 11 judete, cu cate minim 5.000 de semnatari, pentru a putea depune o initiativa legislativa de schimbare a Legii statutului deputatilor si a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala.

Pentru mai multe amanunte, citeste si La vremuri noi, copiii lor. Se lanseaza partidul Platforma Actiunea Civica a Tinerilor. Fondatorul: Sebastian Burduja, presedintele Fundatiei CAESAR si fost lider al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, lansata in 2009 in prezenta lui Ghita, Voiculescu si Gadea