Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploiesti, pentru depunerea cautiunii de 13 milioane de euro stabilita de procurori in dosarul in care acesta este acuzat de mai multe infractiuni, intre care santaj, folosire de informatii nedestinate publicitatii si dare de mita, informeaza Agerpres.

UPDATE 14.54 Deputatul a depus garantii mobiliare si imobiliare in contul cautiunii de 13 milioane de euro au declarat surse din randul avocatilor, citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, garantiile depuse de Ghita apartin unei societati controlate de parlamentar, procurorii urmand sa le analizeze si sa se pronunte asupra lor.

La intrarea in sediul Directiei Anticoruptie, in jurul orei 12.00, deputatul refuzase sa raspunda jurnalistilor daca a platit cautiunea.

Sebastian Ghita nu a vrut sa precizeze daca a achitat cautiunea nici la iesirea de la DNA, in jurul orei 13.00. "Veti afla din comunicatul DNA", a raspuns de mai multe ori, la intrebarile repetate ale jurnaistilor pe aceasta tema.

Masura controlului judiciar pe cautiune a fost dispusa de procurorii DNA Ploiesti la data de 31 martie, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererile privind retinerea si arestarea parlamentarului.

Termenul initial pentru depunerea cautiunii era 6 aprilie, insa Ghita a cerut si obtinut prelungirea pana luni a termenului.

"Inculpatul va depune, pana la data de 6 aprilie 2016, o cautiune in valoare de 59.417.133 lei (reprezentand 10% din valoarea bunurilor si lichiditatilor banesti - cu exceptia terenurilor si cladirilor neevaluate in bani - declarate de inculpat in ultima sa declaratie de avere inregistrata la Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor) ori va constitui o garantie reala mobiliara sau imobiliara in limita sumei de bani determinata, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al DNA.