Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in cazul eliberarii din arest preventiv a omului de afaceri Ilie Carabulea.

Ilie Carabulea (foto arhiva)Foto: Hotnews

"Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu ca urmare a relatarilor recente din mass-media vizand eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri Ilie Carabulea. Lucrarea a fost inregistrata distinct la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori si Directia de inspectie judiciara pentru procurori", se arata intr-un raspuns al IJ la o solicitare Agerpres.

Conform sursei citate, etapa verificarilor prealabile este una premergatoare cercetarii disciplinare, competenta Inspectiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor legale, "de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a unei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor".

Omul de afaceriIlie Carabulea, fiul sau Oprea si alti trei inculpati arestati luna trecuta in dosarul Carpatica Asig au fost pusi in libertatedupa ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a constatat ca in dispozitivul incheierii Tribunalului Sibiu nu s-a mentionat perioada pentru care s-a dispus aceasta masura preventiva, precum si data pana la care arestarea preventiva a fost dispusa.