Laura Codruta Kovesi nu este singurul oficial roman spionat de israelienii de la firma Black Cube, pe lista aflandu-se alte de personalitati publice care au legaturi stranse cu Guvernul Romaniei, iar operatiunea s-ar desfasura de un an si jumatate, sustin surse din ancheta, citate de Stirile ProTv.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

Potrivit acelorasi surse, unul dintre cei doi suspecti ar fi recunoscut la audieri ca ar fi accesat conturile de e-mail ale rudelor procurorului-sef al DNA.

Fostul procuror Ioan Lascu, tatal procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi, este cel care i-a denuntat initial pe cetatenii israelieni arestati preventiv la cererea procurorilor DIICOT pentru presupuse fraude informatice si pentru hartuirea sefei DNA.

Weiner Ron si Geclowicz David, doi angajati ai unei firmei israeliene, au fost arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA. Potrivit DIICOT, cei doi au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de e-mail.

Weiner Ron este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Abasada Israelului la Bucuresti a aratat ca autoritatile israeliene nu sunt implicate in cazul de spionaj a procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi si ca ancheta ii vizeaza pe angajatii unei companii private care nu are legatura cu vreo institutie de stat israeliana.