Vremea va fi calda vineri si sambata, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Vineri, in tara, vremea va fi calda pentru aceasta data, desi valorile termice diurne vor fi in general in scadere fata de ziua precedenta. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 27 de grade, mai scazute pe litoral, spre 13...14 grade, iar cele minime se vor situa intre 4 si 14 grade.

Innorarile se vor accentua treptat in jumatatea de vest a tarii, unde, cu precadere seara si in cursul noptii, vor fi pe arii extinse averse si descarcari electrice, iar local, mai ales in zona Muntilor Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp.

In estul teritoriului vor fi unele innorari, dar ploile se vor semnala izolat. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte.

In Bucuresti, desi temperatura aerului va scadea fata de ziua precedenta, vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada. Temperatura maxima va fi in jur de 23 de grade, iar cea minima de 8...10 grade.

Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii pentru ploi slabe, de scurta durata. Vantul va fi moderat, cu unele intensificari in cursul zilei.

La munte, innorarile se vor accentua treptat masivele vestice si sud-vestice unde, indeosebi seara si in cursul noptii pe arii extinse se vor semnala averse si descarcari electrice. In restul zonelor montane insa cerul va fi temporar noros, iar ploi de scurta durata se vor semnala pe spatii mici.

Cantitatile de apa ce se vor cumula, local vor fi mai insemnate in zona Muntilor Banatului si in grupa vestica a Carpatilor Meridionali. Vantul va prezenta intensificari. Temperatura aerului va marca o scadere fata de intervalul anterior.

Sambata, in tara, vremea va deveni in general instabila.

Vor fi innorari temporar accentuate si se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice, in cursul zilei pe arii relativ extinse in jumatatea de vest a tarii si local in rest, iar noaptea mai ales in sud-vest, sud si centru. Izolat, indeosebi la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in est si sud-est. Temperaturile maxime vor fi in scadere fata de ziua precedenta, dar se vor mentine mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, astfel incat vor fi cuprinse intre 13...14 grade pe litoral si 24 de grade in sudul Munteniei. Temperaturile minime se vor incadra intre 6 si 12 grade.

Si la munte vremea va fi in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate, se vor semnala averse si descarcari electrice in toata zona montana, iar pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare. Temperatura aerului va continua sa scada usor fata de ziua anterioara.