Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Cruceni au depistat 5 cetateni din Sri Lanka, doi din Irak si unul din Siria ce intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.

Acestia erau calauziti de un cetatean sarb care a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat in cursul zilei de azi instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, informeaza Politia de Frontiera.

In cursul noptii zilei de miercuri, in jurul orei 02.00, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, noua persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii.

Patrulele de supraveghere au intervenit si retinut persoanele in cauza, la aproximativ 200 de metri interior fata de teritoriul statului vecin, acestea fiind conduse la sediul sectorului de frontiera.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca grupul era format din opt persoane de sex masculin si o persoana de sex feminin, avand varste cuprinse intre 19 si 73 de ani.

Acestia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria si Serbia si nu aveau documente asupra lor.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca cetateanul sarb avea rolul de calauza a migrantilor, iar migrantii au declarat ca s-au cunoscut in Belgrad, unde au oferit cate 1000 de euro de persoana unui alt cetatean sarb, pentru a-i sprijini sa ajunga in Germania.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In acelasi timp, fata de cetateanul sarb procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de joi sa fie prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Persoanele in cauza au fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrari Timis, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Totodata,au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie incheiat intre cele doua tari.