Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, Ilie Iova, a fost audiat, miercuri, la sediul DIICOT Caras-Severin, intr-un dosar cu privire la instrainarea bunurilor firmei Argirom, care detine 60% din actiunile societatii Hercules, informeaza Agerpres.

"Am fost chemat, initial, in calitate de suspect, in dosarul care este foarte complex, al societatii Argirom si Hercules, unde am avut calitatea de director tehnic si de director executiv. Ceea ce pot sa va spun cu certitudine este faptul ca nu am niciun fel de legatura cu niciun grup organizat din societate, cu imobilele vandute ulterior diversilor cetateni. Este vorba de niste contracte. Am fost mandatat sa iau un credit pentru societate, in perioada in care aceasta era in imposibilitatea de plata a salariilor, cand, dupa cum stiti, erau organizate greve. Eu am sa-mi apar nevinovatia. Sub nicio forma nu sunt vinovat. Este adevarat ca sunt niste documente semnate, dar sunt documente in baza unor imputerniciri", a declarat, la iesirea de la audieri, vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ilie Iova.

Acesta a detinut functii in conducerea Argirom, in perioada 2002 - 2008.

Tot miercuri, au fost audiati si actuali sau fosti angajati ai societatii, precum si proprietari de hoteluri din Baile Herculane, care au cumparat imobile de la Iosif Armas.

Potrivit procurorilor, acesta, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Hercules S.A. si de actionar majoritar al Argirom International Bucuresti, societate care detine peste 60% din actiunile Hercules, impreuna cu directorul general al societatii, Filip Raiescu, si directorul economic Gavril Adamescu, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, cu scopul de a scoate activele si bunurile din patrimoniul societatii si de a-si insusi banii obtinuti din vanzarea acestora.

Pe lista de bunuri instrainate fraudulos s-ar afla 20 de imobile, unele dintre ele cladiri de patrimoniu situate in centrul istoric al statiunii Baile Herculane, printre care hotelurile Ferdinand, Decebal, Traian, cazinoul si Baile Neptun.