Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate sau a conflictului de interese de natura administrativa in cazul a trei functionari publici, printre care si directorul executiv al APIA Maramures, Ioan-Florin Urs. Potrivit unui comunicat al ANI, Urs s-a implicat, in calitate de director executiv, in procesul de aprobare a cererilor de finantare depuse de o societate comerciala ce are ca activitate principala pomicultura si cultura altor plante fructifere si la care detine actiuni, ceea ce reprezinta un caz de conflict de interese administrativ, anunta Agerpres.

Bogdan Cristian Georgescu, politist in cadrul Politiei Locale a Sectorului 5 din Bucuresti, a fost gasit in incompatibilitate. Potrivit inspectorilor de integritate, el s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 1 mai 2013 - 19 octombrie 2015, intrucat a exercitat simultan si functia de director executiv al Directiei de Paza Bunuri si Prelucrare Date din cadrul aceleiasi institutii.

Tot in incompatibilitate a fost gasit Anastase Barbu, consilier juridic in cadrul Primariei Cazanesti, judetul Ialomita. El s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 7 octombrie 2013 - 31 decembrie 2015, intrucat a detinut simultan cu functia publica de consilier juridic in cadrul Primariei Orasului Cazanesti si calitatea de mediator autorizat in cadrul unui cabinet de mediator.

"Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ene Florea, Gheorghe Marin, Purcel Ion si Toca Adrian nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare", se mai mentioneaza in comunicatul ANI.