Traficul rutier a fost reluat in conditii normale pe DN1 Banesti - Breaza, dupa ce, miercuri dimineata, o autocisterna incarcata cu acid sulfuric a luat foc, soferul in varsta de 36 de ani fiind gasit mort, anunta Mediafax. "Incepand cu ora 14:45, traficul rutier a fost reluat in conditii normale pe DN1 Banesti - Breaza. Amintim ca, in cursul diminetii, o autocisterna care circula pe sensul de mers catre Sinaia a rupt separatorul de beton, a patruns pe sensul opus si s-a rasturnat in afara partii carosabile la kilometrul 91+300 de metri", se arata intr-un comunicat al Centrului Infotrafic al Politiei Romane.

La ora transmiterii stirii, incarcatura de 23 de tone de acid sulfuric, existenta in cisterna, este transferata intr-o alta cisterna pe un camp, pentru ca oamenii care locuiesc in zona sa fie protejati. Pentru ca mutarea sa se produca in conditii de siguranta, pompierii au decis si evacuarea persoanelor din 40 de locuinte si sase firme din zona.

Masuratorile echipajelor de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova au aratat ca nu au fost inregistrate scurgeri de acid sulfuric din incarcatura de 23 de tone a cisternei.

Conducatorul auto, in varsta de 36 de ani, a pierdut, miercuri dimineata, controlul volanului, autocisterna lovindu-se de un cap de pod de pe marginea carosabilului si rasturnandu-se in apropiere de municipiul Campina, la kilometrul 91 al Drumului National 1. Ulterior, cisterna a lovit o teava de gaze si a luat foc.

Soferul cisternei a fost gasit ulterior mort in cabina.