Ministerul Educatiei organizeaza, in urma aprobarii planului-cadru pentru clasele V-VIII, o procedura de selectie a profesorilor interesati sa participe in grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru disciplinele/domeniile de studiu obligatorii din invatamantul gimnazial, se arata intr-un comunicat de presa remis miercuri HotNews.ro.

Calendarul elaborarii curriculumuluiFoto: Ministerul Educatiei

Potentialii candidati se pot inscrie online, pe platforma MONMedu, in perioada 6 aprilie - 4 mai. Evaluarea portofoliilor profesionale si a proiectelor inovative de programa scolara va avea loc in perioada 5-15 mai, iar componenta grupurilor de lucru va fi anuntata pe data de 20 mai, informeaza Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Profesorii selectati vor desfasura activitatile de proiectare a programelor scolare pentru gimnaziu.

Ministerul precizeaza ca grupurile de lucru corespunzatoare disciplinelor/domeniilor de studiu vor fi formate din cate 15 cadre didactice de specialitate din invatamantul preuniversitar care detin minimum gradul didactic II si din cadre didactice de specialitate din invatamantul universitar.

Criteriile de selectie:

  • portofoliu profesional al candidatului, care va contine Curriculum-ul Vitae in format Europass, insotit de documente doveditoare (copii ale diplomelor de studii, grade didactice si alte documente justificative relevante pentru criteriile/subcriteriile de selectie) semnate si scanate individual.
  • proiect inovativ de programa scolara pentru un curs obligatoriu la nivelul disciplinei/curs, realizat schematic, pentru un singur an de studi, care va include competentele specifice si continuturile asociate acestora, in raport cu numarul de ore propus spre alocare pe o tematica adecvata specificului disciplinei pentru care se organizeaza selectia membrilor grupului de lucru.

In analiza candidaturii, cele doua criterii vor avea o pondere de 50%-50%.

Informatii suplimentare privind utilizarea aplicatiei MONMedu in procesul de inscriere sunt disponibile la adresa https://mon.edu.ro.

Apel selecție GLC_5_aprilie_2016