Oua, pulpe de pui dezosate si fasole cu termenul de valabilitate expirat au fost gasite de inspectori ai DSP, DSVSA, ISJ si ITM, in urma unor verificari, la Gradinita cu Program Prelungit Albestii Ungureni din judetul Arges, transmite Mediafax.

Produsele au fost retrase de la consum, iar firma care furniza alimentele pentru gradinita a fost amendata cu 20.000 de lei.

"In perioada 21 martie - 1 aprilie, echipele mixte de control au verificat 46 de entitati (scoli, gradinite, licee, firme de catering). In urma controalelor, au fost aplicate noua sanctiuni contraventionale cu amenda in valoare de aproximativ 48.000 lei si 42 de sanctiuni contraventionale cu avertisment. La Gradinita cu Program Prelungit Albestii Ungureni au fost gasite alimente (45 de oua, 1 kg pulpe dezosate si 1 kg fasole) cu termenul de valabilitate expirat, acestea fiind retrase de la consum", a declarat pentru Mediafax prefectul judetului Arges, Cristian Soare.

Si la alte unitati de invatamant au fost constatate nereguli.

"Au mai fost constate si alte deficiente, printre care amintesc: nu se pastreaza probele alimentare din meniurile servite; masa se serveste in sala de clasa, neexistand o sala de mese; nu se calculeaza necesarul zilnic de calorii si substante nutritive; nu se avizeaza meniul de catre un cadru medical; lipsa controlului medical periodic pentru personalul care serveste masa; personalul de deservire nu are cursuri de igiena; nu se face dovada realizarii dezinfectiei, dezinsectiei, deratizari; lipsa autorizatie sanitara de functionare pentru obiectul de activitate desfasurat; nu detine document de inregistrare sanitar - veterinara", a mai precizat aceeasi sursa.

Controalele vor continua si in saptamanile urmatoare.