Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu a discutat cu seful ANAF despre dosarele Panama si a precizat ca inspectorii agentiei nu au nevoie de dispozitie de la primul-ministru pentru a-si face treaba daca ei considera ca s-a incalcat legea, transmite Mediafax.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

Premierul a facut aceste afirmatii la finalul participarii sale la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania, in momentul in care jurnalistii l-au intrebat daca a discutat cu sefului ANAF, Dragos Doros, referitor la dosarele Panama, iar el a negat.

"Nu, nu am avut, e problema lor. Nu au nevoie de dispozitie de la prim-ministru ca sa-si faca treaba acolo unde considera ca s-a incalcat legea", a spus Ciolos.

Cititi siHorodniceanu: DIICOT analizeaza datele din Panama Papers, daca acestea pot ajuta in anchetele actuale

Avem deja peste 100 de nume din Romania a declarat Paul Radu, jurnalist Rise Project,pentru Digi24, in contextul dezvaluirilor privind firmele offshore din Panama Papers.

Sefi de stat, politicieni influenti, miliardari, nume mari ale sportului mondial si celebritati din intreaga lume folosesc paradisuri fiscale pentru a isi ascunde averile, arata o investigatie jurnalistica realizata in comun de 107 institutii media, dupa ceea ce pare a fi cea mai mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore din istorie - asa-numita afacere "PanamaPapers".

Un numar record de 11,5 milioane de astfel de documente s-au scurs din arhivele secrete ale societatii de consultanta Mossack Fonseca dinPanama, o societate de avocatura specializata in consultanta pentru crearea companiilor off-shore.

Documentele arata cum peste 214 mii de societati off-shore, crete sau administrate de Mossack Fonseca in 21 de paradisuri fiscale in perioada 1977-2015, au avut ca beneficiari pe unii dintre cei mai influenti si bogati oameni din lume