Avem deja peste 100 de nume din Romania a declarat Paul Radu, jurnalist Rise Project,pentru Digi24, in contextul dezvaluirilor privind firmele offshore din Panama Papers.

Panama PapersFoto: Rise Project

Documentele legate de Romania contin peste 100 de nume, sunt analizate de grupul de jurnalisti de investigatie RISE Project, iar in saptamanile urmatoare va fi publicata serie de articole pe aceasta tema.

"E o colaborare transfrontaliera, avem deja peste 100 de nume din Romania, dar nu e un proces de Copy/Paste, adica nu iei datele din baza de date si apoi le pui rapid online, e vorba de investigatii. Noi am inceput acum vreo sase luni sa lucram la investigatiile astea si suntem vreo zece angrenati in anchete. Facem analiza de date, lucram si cu programatori", a declarat Paul Radu.

"Sunt oameni importanti din Romania, unii foarte cunoscuti, nu va pot da numele acum, dar sunt in general oameni de afaceri care au un impact mare in economia din tara", a spus jurnalistul.

Paul Radu a explicat ca au "foarte multi giga de documente doar pentru Romania, informatia e enorma. Uneori e vorba de PDF-uri cu cateva sute de mega fiecare."