Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) incep, marti, audierile in dosarul 'Turceni-Rovinari', in care fostul premier Victor Ponta este acuzat de comiterea a trei infractiuni, informeaza Agerpres.

Victor PontaFoto: AGERPRES

UPDATE 17.15Ce a declarat in fata judecatorilor Laurentiu Ciurel

UPDATE 11.53 Putin inainte de ora 12.00 a ajuns la Inalta Curte Victor Ponta, care nu a dat declaratii.

Primul care ar urma sa dea o declaratie este Laurentiu Ciurel, fost director al CE Rovinari, inculpat in dosar.

La Instanta suprema sunt asteptati sa se prezinte Victor Ponta si senatorul Dan Sova.

La primul termen al procesului pe fond, judecatorii i-au intrebat pe inculpati daca doresc sa beneficieze de procedura simplificata, care presupune reducerea cu o treime a cuantumului pedepselor daca isi recunosc vinovatia.

Victor Ponta, senatorul Dan Sova si Laurentiu Ciurel au anuntat ca nu doresc sa apeleze la aceasta procedura si vor sa dea declaratii.

Avocatii celor trei au declarat ca vor reaudierea martorilor care au dat declaratii la DNA in cursul urmaririi penale si doresc readministrarea probelor.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ''Sova si Asociatii'', Laurentiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.