Biserica "Sf. Dumitru" din comuna suceveana Burla a ars in noaptea de luni spre marti in urma unui incendiu provocat de la un cablu electric defect, iar pompierii au intervenit sase ore cu opt autospeciale pentru lichidarea flacarilor, transmite Mediafax.

Biserica de lemn din comuna Burla, mistuita de un incendiuFoto: Captura YouTube

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, la sosirea echipajelor de, ardeau violent acoperisul si interiorul bisericii, existand pericol de propagare la praznicar, clopotnita, dar si la doua gospodarii invecinate.

Biserica era construita din lemn, cu invelitoare din tabla si peretii izolati cu polistiren, ceea ce a favorizat dezvoltarea si propagarea incendiului cu rapiditate.

In incendiu au ars acoperisul si peretii bisericii, pe o suprafata de aproximativ 450 de metri patrati, obiecte de mobilier, tamplarie din PVC, obiecte bisericesti, arhiva si biblioteca parohiei.

Flacarile au degradat invelitoarea din tabla, instalatia electrica, instalatia de sonorizare, aparatura electronica, covoare si alte bunuri.

Pentru indepartarea elementelor de constructie afectate de flacari, in sprijinul pompierilor militari a actionat un buldoexcavator al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Burla.

Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator, precizeaza ISU Suceava.

In urma interventiei pompierii au salvat cladirea praznicarului, clopotnita si cele doua gospodarii invecinate.