Cinci persoane au murit, iar doua - soferul si o femeie- au fost ranite, luni dimineata, pe strada Ramnicu Sarat din municipiul Braila, dupa ce un sofer a pierdut controlul volanului si a intrat in viteza pe trotuar si in statia de autobuz unde se aflau victimele, informeaza Serviciul Rutier al IPJ Braila, transmite Agerpres.

Ora 15:26 Soferul a testat pozitiv la testul de droguri: amfetamina/benzodiazepina/canabi, au declarat surse medicale pentru Infobraila.

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc in jurul orei 6:40. Patru persoane au murit pe loc dupa ce au fost lovite de autovehiculul respectiv, iar a cincea victima a decedat ulterior. Soferul si un o femeie aflata in zona sunt raniti grav.

Potrivit informatiilor furnizate Agerpres de catre purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian, masina implicata in accident a fost grav avariata, fiind nevoie de interventia unui echipaj de la descarcerare pentru scoaterea soferului vinovat de producerea accidentului si transportarea lui la spital.

"Accidentul s-a produs pe o sosea, intr-un cartier marginas al municipiului Braila. Imediat dupa producerea accidentului, am fost informati ca trei persoane au decedat pe loc, iar alte doua sunt grav ranite, soferul este incarcerat in masina, iar o alta persoana este ranita mai usor. In cazul celor doua persoane grav ranite nu s-a mai putut face nimic, numarul decedatilor crescand la cinci. Soferul, in varsta de 27 de ani, a fost scos din masina si transportat la spital. Nu este grav ranit. Victima ranita usor este o femeie de 47 de ani, care se afla sub observatie la spital", a declarat lt. col. Stoian.

Circulatia in zona producerii accidentului nu a fost oprita, iar politistii Serviciului Rutier al IPJ Braila se afla in continuare la fata locului, unde fac cercetari pentru a afla circumstantele producerii accidentului.

Soferul masinii, unbrailean in varsta de 26 de ani, ar suferi, conform medicilor, de epilepsie si ca ar fi supraponderal, avand 130 kg, informeaza ProBraila.

Soferul autoturismului Renault Megane cu numere de Bucuresti a incercat sa depaseasca coloana de masini care se afla la semafor si a pierdut controlul autoturismului si a accidentat mortal cinci persoane, 4 femei si un barbat, care se aflau in statia de autobuz. Patru dintre victime au decedat pe loc, iar a cincea persoana aflata in zona a fost accidentata grav, decedand ulterior in ciuda eforturilor medicilor SMURD de a o salva. O alta persoana, o femeie de 47 de ani, a fost transportata la spital, fiind ranita in acest accident.

Conducatorul autoturismului este stabil hemodinamic, fiind diagnosticat cu politraumatism produs prin accident rutier, fractura la femurul stang si mana stanga. El ramane internat pe sectia ortopedie.

De remarcat ca masina se deplasa cu viteza excesiva in momentul producerii accidentului, acul kilometrajului de la autoturismul Renault oprindu-se la 100km/h.