Festivalul Jazz in the Park, care s-a desfasurat duminica in premiera la Bogata, judetul Mures, a reusit sa atraga aproape 4.000 de participanti, informeaza Agerpres

In urma provocarii lansate de organizatorii festivalului, participantii care au venit din afara comunei au cumparat tricouri si au donat peste 7.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru amenajarea unui parc de joaca pentru copii si a unui loc de intalnire la Bogata, localitate devenita celebra dupa gafa facuta de rapperul Snoop Dogg pe Instagram.

Autoritatile locale si localnicii nu s-au lasat mai prejos si au oferit in schimb participantilor, gratuit, mancare traditionala, constand in gulas de porc, jumari, celebra slanina de Bogata care detine trei medalii de aur la targuri de profil, paine cu untura, cu ceapa rosie si cu castraveti murati.

Turistii sositi in comuna in grupuri organizate nu au dus lipsa de informatii, intrucat profesorii de la scoala din localitate au fost adevarati ghizi si le-au aratat frumusetea zonei, le-au descris comuna ca fiind o peninsula, inconjurata din trei parti de raul Mures, insa si cel mai scurt tunel de tren din lume, care are doar 4 metri.

Pentru a nu uita care e motivul care i-a adus la Bogata, participantii l-a festival s-au fotografiat cu un Snoop Dogg din carton, in marime naturala.

Duminica, la Jazz in the Park au concertat Jazzybirds, Les Nuages, Danaga si Maria Raducanu.

Cam așa arată azi #Bogata: multă lume (încă nu am reușit să facem o estimare prea exactă), voie bună, muzică excelentă, relaxare, soare și multe, multe zâmbete. Ne place aici cu voi.

Posted by Jazz in the Park on Sunday, April 3, 2016

Directorul festivalului, Alin Vaida, a declarat ca organizatorii au fost provocati de un fan, imediat dupa ce Snoop Dogg a gresit check-in-ul, iar din acest motiv au mutat festivalul de la Cluj la Bogata. El a spus ca era mare pacat ca aceasta intamplare sa ramana o gluma pe internet.

Recent, localitatea a devenit celebra pe internet datorita unei gafe a rapperului american Snoop Dogg, care a dat check-in pe Instagram in Bogata, judetul Mures, in loc de de Bogota, Columbia.