Vremea se va raci fata de intervalul precedent, asa incat, in majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Sambata, in tara, vremea se va raci fata de intervalul precedent, asa incat, in majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Racirea va fi mai accentuata in jumatatea de nord-est a tarii.

Cerul va fi variabil la senin, cu innorari trecatoare, indeosebi dupa-amiaza si seara, mai ales in zonele montane si submontane din Muntenia si Oltenia, unde doar cu totul izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie.

In special in cursul zilei, vantul va prezenta intensificari in regiunile extracarpatice si pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 10 grade in nordul Moldovei, pana la 22 de grade in sudul Banatului si vestul Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre -2 si 9 grade, mai coborate in estul Transilvaniei, pana in jur de -5 grade.

Spre sfarsitul noptii, se va semnala bruma indeosebi in nord-estul si centrul tarii. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, vremea se va raci, astfel incat temperatura aerului va avea o valoare maxima de 16...17 grade si o minima de 3...4 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va prezenta unele intensificari in cursul zilei.

Duminica, in tara, vremea va fi predominant frumoasa, cu cerul variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari la munte si in sudul Banatului.

Valorile termice vor fi in crestere fata de intervalul anterior, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 0 si 11 grade, mai scazute in estul Transilvaniei.

In zonele joase, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.