Doua tinere musulmane au fost agresate pe strada, joi dupa-amiaza, de un grup de tineri. Incidentul a avut loc pe Calea Mosilor, in Bucuresti, iar victimele sustin ca atacul a avut un mesaj clar anti-musulman, transmite TVR.

femei musulmaneFoto: Wikipedia - Public Domain

Parintii celor doua fete, in varsta de 18 ani, sustin ca ele se plimbau, in momentul in care un barbat a iesit dintr-un restaurant, le-a amenintat si le-a smuls valurile.

Agresorului i s-au alaturat un barbat si trei femei care au inceput sa le insulte pe tinerele musulmane. Unul dintre atacatori ar fi pulverizat un spray lacrimogen spre ochii fetelor si le-ar fi taiat pe maini cu un cutit.

Potrivit Asociatiei "Surori Musulmane, un grup format din trei baieti si doua fete, le-au smuls valul si le-au batut pe cele doua femei musulmane, in varsta de 18 ani.

"Doua fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate in plina strada, in timpul zilei, in zona Mosilor, de un grup de trei baieti si doua fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite la cap, la maini etc. Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori. ", se arata in comunicatul Asociatiei.

Una dintre tinere a mers impreuna cu parintii la sectia 8 Politie, dar potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, nu au depus plangere.

" Un grup operativ s-a deplasat impreuna cu tanara si parintii sai la fata locului, insa nu s-a reusit, deocamdata, identificarea presupusilor agresori. Parintii nu au vrut sa depuna plangere.Ne-am sesizat insa din oficiu si s-a deschis dosar de cercetare penala pentru loviri si alte violente. Cazul a fost preluat de sectia 8 politie ", a declarat pentru Mediafax reprezentantul Politiei Capitalei.

Liderii comunitatii musulmane spun ca au mai avut loc trei situatii similare in trecut, dar niciuna nu a fost atat de dura. Au anuntat ca vor depune plangere la Politie.

"Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate", spun reprezentantii comunitatii musulmane din Bucuresti intr-un comunicat de presa.