Acordarea de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale in sistemul social de asigurari de sanatate se va face, pana la data de 30 iunie, in baza actelor aditionale, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, contractul-cadru urmand sa intre in vigoare de la 1 iulie, transmite Mediafax.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta ca a dispus caselor judetene de asigurari incheierea actelor aditionale precum si procedurile necesare derularii contractelor de furnizare de servicii medicale, de medicamente si dispozitive medicale pentru trimestrul II 2016.

Medicii de familie s-au aratat nemultumiti de semnarea noului contract-cadru, pe motiv ca acesta nu reflecta o finantare optima pentru asistenta medicala primara.

"S-a obtinut doar amanarea insa contractul-cadru propus pentru 1 iulie este aproape identic cu cel anterior. Anul trecut, asistenta medicala primara a primit 6,2% din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, iar in 2016, conform noului contract-cadru, aceasta va fi sub 6%", a declarat Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti.

Guvernul a decis amanarea pana la 1 iulie 2016 a aplicarii Hotararii pentru aprobarea pachetelor de servicii si a contractului-cadru, astfel pana la data de 30 iunie sistemul va functiona in baza contractelor aditionale.