Fostul sef al Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, afirma, intr-o postare pe blogul lui, ca "un ambasador 'periat' si laudat de presa progresista" a venit la el in birou, impreuna cu un om de afaceri din aceeasi tara - "un evazionist notoriu" - pentru a-l "presa" sa dispuna deblocarea unei rambursari de TVA de 20 de milioane de euro.

Gelu Stefan DiaconuFoto: Hotnews

Acesta sustine ca are infromatii potrivit carora tot ceea cea a construit cat timp a condus Fiscul "este daramat sistematic si cu intentie de catre actuala conducere a Ministerului Finantelor Publice si ANAF, pentru a servi exclusiv interesele private ale unei fratii transpartinice".

"Departe de ochii publicului, protejati de mass-media pe care o alimenteaza cu publicitate, membrii acestei fratii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a impiedica aceasta reforma. Marile firme de consultanta fiscala, clientii acestora (majoritatea cu capital strain) si unele ambasade au exercitat o presiune constanta asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbarile de la DGAMC si orice alta masura cu impact major in lupta anti-evaziune din aceasta zona", spune acesta.

El citeaza, fara a numi nicio perrsoana, exemplul unui "ambasador 'periat' si laudat de presa progresista a venit la mine in birou, insotit de un om de afaceri din tara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presandu-ma sa dispun deblocarea rambursarii TVA intr-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care il aveam in instrumentare".

"La cateva minute dupa ce a iesit din biroul meu am anuntat institutiile abilitate. In zilele urmatoare, citeam iarasi prin presa o serie de elogii aduse aceluiasi ambasador, cunoscut in spatiul public drept un adversar al intrarii Romaniei in Schengen, exact de jurnalistii care promoveaza valorile occidentale si care il dadeau ca exemplu de bune practici si onestitate pe acest 'amic' al concetatenilor evazionisti", acuza Diaconu.

Victor Ponta a share-uit articolul lui Diaconu si a sustinut ca ar fi vorba de fostul ambasador al Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel.

"Pentru ca Diaconu e mai 'timid' va spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea si la Guvern si la ANAF pentru tot felul de companii mai mult sau mai putin oneste - fostul ambasador al Olandei, cel care ne dadea lectii de 'integritate si anticoruptie' saptamanal la Hotnews! Ca asa iubim noi 'lupii moralisti'!", a scris Victor Ponta, pe contul lui de Facebook.