Ciprian Gabor, fost sef al magazinului Profi din Arad, povesteste ca a fost obligat sa puna in vanzare carne stricata, spalata cu detergent, a declarat ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a afirmat, intr-un interviu pentru Ziarul Financiar, ca "Romania este o piata de mana a zecea in care se aduc produse expirate", a vorbit in cunostinta de cauza, potrivit Mediafax.

"Acest ministru vorbeste in cunostinta de cauza. Nu cred ca ministrul Agriculturii ar fi iesit pe post sa declare aceste lucruri daca nu ar avea ca si suport niste dovezi clare. Ma face sa cred ca aceste lucruri au fost confirmate de catre unele institutii care deja au facut verificari corecte, nu ca la Arad. La Arad totul s-a musamalizat de catre unele institutii pentru ca i-au informat dinainte. Cum va explicati ca DSV-ul a fost informat de catre mine vineri, prin sesizarea pe care am facut-o eu cu colegii mei si dupa aia, au fost in control abia la inceputul saptamanii. De ce nu s-au dus vineri? Ei pot controla magazinele inopinat, inclusiv noaptea. Nu au facut acest lucru pentru ca au stiut ca trebuie sa ia legatura cu cei de la Profi in special si i-au pus sa faca curat", a declarat Ciprian Gabor, fostul sef al unui magazinul Profi din Arad.

Pe de alta parte, reprezentantii lantului de magazine il acuza pe Gabor ca a facut multe falsuri in interiorul companiei: "Din pacate Profi si nu numai Profi, atat retailerii cat si producatorii locali de carne sunt afectati de niste declaratii mincinoase ale unui fost sef de magazin Profi, o persoana care a fost intr-o ancheta interna, a fost suspendat inainte de toate declaratiile, o persoana care si-a falsificat documentele pentru angajare, care a facut multe falsuri in interiorul companiei, a adus prejudiciu prin manipularea inventarelor de zeci de mii de lei si care a incercat sa afilieze mai multi oameni in jurul lui, promitandu-le sume importante de bani. Exista declaratia , aproape jumatate din cei care au fost atrasi de el in aceasta miscare, care au recunoscut ca au primit propuneri de sume importante de bani ca sa poata sa semneze aceste declaratii. La fel avem persoane care au spus ca li s-a pus in fata o declaratie. A semnat pagina 2 fara sa poata sa citeasca , a citit-o dupa doua zile dupa ce a fost depusa a ajuns in posesia acestei declaratii si de aceea s-a razgandit pentru ca si-a dat seama de calomniile si de declaratiile mincinoase", a declarat Calin Costinas, director general adjunct Profi.

Romania este "o piata de mana a zecea in care se aduc produse din strainatate cu termene expirate" si exista "cazuri in care salamul se spala cu otet si se pune iar in vanzare, se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare", afirma ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar. In acelasi interviu, ministrul Agriculturii acuza statul roman si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului ca nu isi fac datoria. "Altii controleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii?", se intreaba ministrul Achim Irimescu.

"Cand vamesii au oprit un camion la frontiera cu carne de porc din Polonia, soferul a luat-o la fuga, nici macar actele nu le avea la el, pentru ca multi importatori nu sunt polonezi, ci romani ᅡdescurcaretiᅡ. In Marea Nordului este un vierme care sta in stomacul pestelui. Pentru pietele din Europa acesta se eviscereaza si se scoate. In Romania, care e piata de mana a zecea, nu se eviscereaza, pentru ca asta ar insemna mana de lucru. Asadar pentru Romania se lasa asa, se congeleaza in principiu, doar ca, pana ajunge sa se congeleze, viermii pot sa migreze in muschi si asta e un peste contaminat. Pana la aderare, irlandezii aduceau un astfel de peste in Romania la un pret foarte scazut si am reusit sa-i blochez atunci. Acum doua luni discutam cu importator si mi-a zis: Daca asta se cere, asta aduc; cand mi-l gaseste cineva il ducem si facem faina de peste. Nimeni nu-i controleaza (pe importatori - n. red.). A fost carne de vita congelata de 40 de ani care a ajuns in Romania", a mai dezvaluit Achim Irimescu, in interviul pentru ZF.